Wie ben ik

Even voorstellen: mijn naam is Christian Koop, eigenaar van Koop Ondersteuning Plus. Vanaf mijn 6e levensjaar ben ik bezig met voetbal. Als 3e jongen in een gezin van vier kinderen moest ik vooral het doel verdedigen zodat mijn broers konden voetballen. Vanaf mijn 15e levensjaar, toen ik mocht meetrainen met de selectie elftallen bij Achilles’12, begon het trainersvak mijn interesse te krijgen. Eerst was het recreatief bij de teams uit de lagere junioren elftallen. Daarna werd mijn enthousiasme en eigenzinnigheid ook binnen de club opgemerkt. Nadat ik in 2007 het diploma TC3 heb gehaald waren de selectieteams binnen handbereik. Bij Achilles’12 heb ik achtereenvolgens Achilles’12 D1 en Achilles’12 C1 getraind op hoofdklasse niveau. Doordat de drang naar persoonlijke ontwikkeling verder reikte dan alleen Achilles’12 ben ik in 2010 trainer geworden bij Bon Boys B1(1e klasse, kampioen). Na een korte rustperiode toch weer teruggekomen bij Achilles’12 waar ik F1 en B1 a.i. heb opgepakt. Vanaf dat moment nog meer de weg gekozen om succesvol te worden als voetbaltrainer binnen de Regio Oost. Naast de opleiding Technisch Jeugdcoördinator 3 en 2 ook voor het eerste actief geweest als jeugdcoördinator bij Achilles’12 voor de E/F-groep, een zeer leerzame periode die de komende jaren zeker een vervolg zal krijgen bij anderen verenigingen. In seizoen 2014-2015 de stap gemaakt naar Excelsior’31 te Rijssen, waar ik Excelsior’31 C1(3e divisie) twee jaar van oefenstof heb mogen voorzien. In het seizoen daarvoor ook al mijn Trainer Coach 2 diploma gehaald waardoor de volgende stappen als trainer/coach gemaakt konden worden. Op dit moment ben ik actief als Hoofdtrainer bij v.v. Diepenheim 1.

Training
Coaching
Motiveren

Waarom Koop Ondersteuning Plus?

In mijn opleiding als ECO-coach heb ik geleerd dat je in je leven de dingen moet doen die je leuk vindt en energie opleveren. Dat is voor mij met mensen werken die dezelfde interesses hebben of mijn kennis kunnen gebruiken. Mijn kwaliteiten als voetbaltrainer / coach kan ik gebruiken om anderen de volgende stap te laten maken in zijn/haar ontwikkeling. Door de combinatie van Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en voetbaltrainer kan ik omgaan met complexe (zorg)vragen.

CV:

Opleidingen

Havo

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener(HBO)

Trainer Coach 2 & 3

Technisch Jeugdcoördinator 2 & 3

ECO Coach CIOS Heerenveen